În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri premierul Pavel Filip sa referit la școlile închise ieri, din cauza ninsorilor. Primministrul a menționat că aproximativ 900 de elevi nu am mers la lecții, solicitând ministerului Educației, Culturii și Cercetării să prezinte motivele întreruperii activității instituțiilor educaționale.

 

„Vreau să văd punctual ce sa întâmplat în fiecare școală pentru că noi am gestionat această situație și toate serviciile au intervenit la timp. Drumurile, în primul rând cele naționale, au fost curățate și nu am avut blocaje. Vreau să vă spun că nu a fost ceva ieșit din comun, doar ninsori, poate puțin mai devreme decât ne așteptam. În același timp, chiar cu această primă ninsoare trebuie să înțelegem ce nu a funcționat”, a spus premierul.

 

În context, Pavel Filip a cerut mobilizarea tuturor instituțiilor responsabile – ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale urmează să asigure funcționalitatea spitalelor și instituțiilor medicale, iar ministerul Economiei și Infrastructurii va avea grijă ca toate serviciile specializate să intervină la timp. O altă problemă care apare în condiții meteo nefavorabile este deconectarea de la energie electrică. Pentru evitarea situațiilor în care localitățile rămân fără lumină, premierul a cerut continuarea discuțiilor cu operatorii din sistem, astfel încât să fie asigurat un număr suficient de echipe de intervenție.

 

„Suntem abia la început de iarna  haideți să fim bine pregătiți, să facem față de fiecare dată când ne vom confrunta cu ninsori abundente, astfel încât să nu mai dăm peste cap funcționalitatea instituțiilor statului”, a conchis primministrul.