Premierul Pavel Filip împreună cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, au depus astăzi flori la Ambasada SUA, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

 

Șeful Executivului a menționat că atacul comis acum 17 ani este unul care a dus la consolidarea eforturilor în lupta împotriva unui fenomen groaznic, care nu are o justificare morală. „Cred că actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu poți înțelege care este originea și care este de fapt scopul. Atacul din 2001 a schimbat percepția omenirii despre terorism  întreaga lume s-a mobilizat mai bine pentru că doar prin efort comun pot fi contracarate asemenea crime”, a declarat Pavel Filip.

 

În ziua de 11 septembrie 2001, patru avioane de pasageri au fost deturnate – două dintre care au distrus Turnurile Gemene din New York. Un alt avion s-a prăbușit peste clădirea Pentagonului , iar cel deal patrulea s-a prăbuşit fără aşi atinge ţinta. În urma tragediei, aproape 3 mii de oameni şiau pierdut viaţa.