Tradiționalul Orășel European a fost inaugurat astăzi în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. La deschiderea evenimentului organizat de Delegația UE în Republica Moldova au participat premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, șeful delegaţiei UE la Chișinău, Peter Michalko, membri ai Guvernului și reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Timp de două zile, vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitatea să afle mai multe despre cultura, tradițiile și bucătăria țărilor europene. Și-au instalat corturi aici și instituțiile guvernamentale. Premierul Pavel Filip a vizitat corturile ministerelor, agențiilor și instituțiilor de stat, unde au fost expuse informaţii despre proiectele derulate în țara noastră cu sprijinul UE, precum și corturile ambasadelor statelor membre ale UE, unde au fost organizate activități de popularizare a culturii și bucătăriei țărilor europene.

Vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitatea să participe și la o serie de acțiuni, între care – lecții de limbi străine, prezentări privind  asistența acordată de UE țării noastre și dezbateri publice cu participarea consilierilor de nivel înalt ai UE în țara noastră.

La 13 mai curent, orășelul va găzdui tradiționalul festival de film și cultură europeană. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de Filarmonica Națională şi formații din ţară şi din străinătate.

În zilele următoare, caravana europeană va merge în raioanele țării – la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.