Elevii olimpici au fost premiați astăzi pentru rezultatele deosebite obținute la competițiile regionale și internaționale. În cadrul Galei Olimpicilor 2017, Prim-ministrul Pavel Filip a înmânat diplome de excelență pentru 16 medaliați la olimpiadele de informatică și matematică.

Premierul a menționat că evenimentul omagiază talentul, perseverența și excelența în educație a elevilor, dar și dăruința și înțelepciunea profesorilor și a părinților. „Participarea la competiții este un prestigiu pentru fiecare dintre voi, dar și pentru Republica Moldova. Să știți că ne mândrim cu voi și vă exprimăm tot respectul. Voi sunteți modele care trebuie să motiveze și alți elevi”, a accentuat Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a specificat că Guvernul acordă o atenție deosebită modernizării domeniului educației pentru că la baza dezvoltării societății stau cunoștințele. „Cum o să pregătim sistemul educațional, așa va fi și țara noastră în viitor. Vom depune eforturi astfel încât sistemul educațional din Republica Moldova să corespundă standardelor europene”, a mai spus Premierul.

În cadrul Galei Olimpicilor 2017 au fost premiați 43 de elevi care au obținut medalii și mențiuni la olimpiadele regionale și internaționale.