Premierul Pavel Filip a atras atenţia, în debutul şedinţei Executivului, la tema abuzurilor sexuale asupra minorilor, subiect discutat astăzi în cadrul ședinței Comisiei de profil din Parlament. În special, Prim-ministrul s-a referit la titlurile de ştiri apărute în mass-media, precum că în ultima jumătate de an, în şcolile din țară au fost abuzaţi sexual circa 25 de copii, ceea ce nu corespunde adevărului.

În context, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a declarat că unele surse mass-media au interpretat eronat discuţiile din cadrul Comisiei de profil din Parlament, specificând că această cifră reprezintă  o medie de cazuri  suspecte care s-au produs în familie, comunitate sau școală, în ultimele şase luni ale acestui an. Totodată, Monica Babuc a remarcat că situațiile de abuzuri sexuale asupra minorilor sunt monitorizate prin intermediul mecanismului din care fac parte Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi Ministerul Afacerilor Interne și despre situația creată se va comunica în cadrul unui de briefing comun al instituțiilor responsabile.

În concluzie, Premierul Pavel Filip a solicitat ministerelor de resort să clarifice situaţia şi să comunice despre măsurile întrerinse: „Este o problemă și este o problemă mare, de aceea, de comun acord și cu alte instituții responsabile trebuie să facem tot posibilul pentru a elimina acest fenomen în general”.