Premierul Pavel Filip a convocat astăzi, la Guvern, o ședință cu autorităţile responsabile, pentru a discuta evoluția negocierilor cu partea ucraineană privind funcționarea și dezvoltarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, constrângerile existente și acțiunile de întreprins pentru avansarea pe această direcție.

În cadrul ședinței a fost analizat stadiul actual al discuțiilor pe cele patru segmente de bază ale negocierilor: demarcarea frontierei de stat între Republica Moldova și Ucraina, reglementarea raporturilor de proprietate și recunoașterea reciprocă a drepturilor de proprietate, aspecte privind exploatarea din punct de vedere energetic a Complexului Hidroenergetic Nistrean și impactul acestuia asupra mediului.

În context, Prim-ministrul a solicitat grupurilor de lucru de profil consolidarea unei poziții comune, o organizare eficientă, inițiativă și formulare clară a cerințelor înaintate.

Ședințe comune ale grupurilor de lucru din Republica Moldova și Ucraina, responsabile de negocieri, urmează să aibă loc pe parcursul lunilor septembrie-octombrie curent.